Kattastrof!

Bisarra betraktelser Nr 1

Bråttom! Jag far upp från symaskinen, där jag lyckats sy fast två fingrar i ett lock till en midjeväska. Det gör djävulskt ont, och jag rusar mot badrummet, för att göra ett mindre kirurgiskt ingrepp. På vägen rundar jag Orlando, en av mina katter, som vaknat upp ur sin vanliga halvdvala och intressant undrar vad som står på. Han ser locket dingla från mina fingrar, som ett vilset taxöra, och gör ett heroiskt språng.
Plötsligt har jag också 6 kg katt hängande i min sargade hand, och med ett gällt skrik kastar jag iväg kattskrället mot diskbänken. Jag hinner se hans djupt blå ögon, vilt stirrande, när han glider in i gårdagens disk med ett ljud från helvetet.
Jag slirar in i badrummet, halkar omedelbart baklänges, och förstår att mitt bakhuvud inom kort skall få närkontakt med toalettstolen. Livet passerar revy, jag tänker på min första kärlek, på att det är ostädat, på mina grabbar, på allt hantverk jag inte hunnit göra, på alla trevliga kunder…
Sedan vaknar jag. Medan jag torkar bort litet saliv från mungipan tänker jag ”Tack gode Gud!”…innan jag kommer på att det är valdagen idag. Från en mardröm till en annan!

Dela och gilla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *