Sälja till telefonsäljare?

Bisarra betraktelser Nr 2

Bild på armband i läder

Är precis färdig med ett armband när telefonen ringer.
– Ja, det är Thomas, säger jag, hurtigt och kundvänligt.
– Nämen hej, Thomas, hur står det till denna vackra dag? frågar en glättig och överentusiastisk röst. Aha, en försäljare!
– Jag ringer från Brunögat Finans, och vi vet ju att du, Thomas, som blivande pensionär, kanske har ett behov av lite extra pengar…har jag rätt, eller hart jag rätt, Thomas? Jag tittar på luren för att se om det rinner sirap ur högtalaren.
– Nä, vad roligt att du ringer, säger jag och kopplar på högtalarfunktionen.
– Hm, ja…han låter litet förvånad. Vi vill gärna berätta om våra förmånliga lån för dig, Thomas, som vi endast erbjuder…
Han får upp ångan, säger samma saker som han sagt hundratals gånger. Jag går på toaletten, ger katterna mat, pillar lite navelludd, och hela tiden hör jag honom i högtalaren. Jag hostar då och då, så han hör att någon är kvar.
-Låter intressant, avbryter jag, men här är något ännu intressantare! Just nu kan jag erbjuda dig två islandsfårskinn, till priset av två islandsfårskinn!
– Va? säger han, och kommer av sig.
– Javisst, säger jag entusiastiskt. Är det inte fantastiskt? Kan du inte se dig själv liggande framför öppna spisen, på ett av dessa skinn, med en ros mellan skinkorna?
– Hm, jo…han skrattar lite prövande, osäkert. Detta stämmer inte med manus.
– Din fru, eller sambo, kommer att gå i spinn, försäkrar jag. Och så är ju fårskinn naturligt impregnerade med ullfett, så din hud kommer att bli mjuk och följsam…men undvik sidenlakan, du blir så förbaskat halkig, så du glider ur sängen, ha, ha. Jag ligger själv på dessa skinn, berättar jag, liksom gnider fram och tillbaka, för att bli så mjuk och svampig som möjligt.
Jag tycker nästan det hörs hur han ser bilder framför sig. Han harklar sig, ivrig att återgå till manus.
– Och tänk på vilken investering! fortsätter jag snabbt. Du kommer få till det varenda gång ett skinn kommer fram! Kanske t.o.m. utan ros! Jösses, jag kanske skulle kalla mig sexterapeut, ha, ha.
– Jo, ja, men…han stammar litet grand.
– Men det är klart, fortsätter jag, jag kan ju inte garantera något resultat. Är du ovanligt knölig i ansiktet, eller kanske har en kropp som en kakelugn, så vete tusan om fårskinn hjälper! Men så illa är det väl inte? Nå, vad säger du? Skall jag skriva upp ett par skinn på dig?
– Nja, säger han försiktigt, rädd att bli avbruten igen. Jag behöver nog inget fårskinn just nu…
– Då behöver jag inget lån heller, säger jag och knappar bort samtalet.

Nöjd lutar jag mig tillbaka. Har varit en bra förmiddag

Dela och gilla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *