Staten vill ha hjälp

Bisarra Betraktelser Nr 20

Intervjuare med telefoner

Man ringer ifrån staten och vill ha reda på vad jag anser om sakernas tillstånd. ”Äntligen”, tänker jag, ”äntligen har man förstått vilken stor tänkare jag är, och nu vill man att jag skall dela med mig av min oerhörda visdom”.
Det visar sig vara Statiska Centralbyrån som ringer. De ringer också 1082 andra, slumpvist utvalda offer, och hör efter vad man anser om olika samhällsfrågor.
Något nedslagen i skorna reviderar jag min självkänsla, men bestämmer ändå att på mitt finstämda och eftertänksamma sätt delge mina tankar.
– Jaha, säger hon. Då skulle jag vilja veta vad du tänker om den svenska pol…
– Polisen! utropar jag. De är hjältar! Alla i yttre tjänst skulle få 30% i löneökning, och i större städer, eller kravalldrabbade områden, skulle man få ännu mer! Sedan skulle de få använda batongerna utan urskiljning! Dessa spolingar som kallar dem allt möjligt, kastar sten, spottar – slå dem med batongerna! Gärna där det inte blir märken – mindre tjafs då! Eller koppla dem till batteriladdare och ge dem så ballarna skrumpnar och håret ryker!
– Ja, men…säger hon, men hon har inte en chans.
– Eller kör som i ”Hunger Games”! Skicka drägget till en öde ö, eller en större inhägnad, och låt dem sedan ta kål på varandra! Köp överblivet material från den där galningen Trump, när han har härjat färdigt. Man matar in nya ligister hela tiden…kanske kan visas på TV också? En ny, rafflande variant av ”Farmen”, som garanterat skulle dra fler tittare, ha, ha!
– Jag tänkte säga politiken, skjuter hon in snabbt och lömskt.
– Va? säger jag.
– Jag skulle vilja veta vad du tänker om den svenska politiken?
– Vilken svensk politik? fräser jag. Vi har ett socialdemokratiskt parti som har mer högeridéer än högerpartiet själv. Vi har Liberalerna, som snart är så få, att de kan trycka in sig i en skolbuss allihop. Vi har Centerpartiet, det gamla landsbygdspartiet som har släppt landsbygden som en glödhet potatis! Sedan har vi ett gäng brunskjortor som inte kan styra ett parti – hur skall det då gå med ett land? Miljöpartiet höjer bensinskatter och delar ut rabatter om man köper elcykel, vilket ju är oerhört nyttigt om man bor utanför en stad! Den kristna falangen av riksdagsledamöterna vill gärna jobba ihop med brunskjortorna, bara de får vara med och bestämma…så där var tydligen den kristna aspekten lätt avklarad! De enda som verkar vara någorlunda vettiga är ju Vänsterpartiet, men de får ju ändå inte vara med i sandlådan…
– Men jag tänkte…
– Tänkte? Du jobbar uppenbarligen inte i anslutning till regering och riksdag? Statistiska Centralbyrån är väl statligt? Och du tänker ändå? Fantastiskt! Hur har du lyckats klara dig från alla utrensningar?
– Jag skulle bara vilja ha ett betyg mellan 1 och 5 för den svenska politiken just nu, stammar hon nervöst.
– Minus 6, säger jag bestämt. Jag har hängt med ett tag nu, och nedmonteringen av samhället de senaste 30 åren är ta-mig-fan sanslös! Jag är så förb…
– Ursäkta, säger hon högt och hastigt. Jag tror vi avslutar vår undersökning där. Jag får tacka dig för dina kommentarer, säger hon. Dock inte så hjärtligt som jag tycker de förtjänar.

– Hm, ja, tack själv, säger jag. Det var roligt att komma fram.

 

 

Dela och gilla!

4 reaktioner till “Staten vill ha hjälp”

  1. Tack för lördagsgarvet kaffet i vrångstrupen o tårar på kinder ,du förgyller min dag som vanligt .

    1. Tack, tack! Jag har några trogna följare, som uppenbarligen, liksom mig, inte har något liv. Det värmer!

  2. Hahaha helt djävla underbart, skrattade så jag höll på storkna. Läste högt för min man som oxå skrattade så tårarna rann.

    1. Då har jag lyckats! Jag har roligt när jag skriver, och andra har roligt när de läser – kan ju inte bli bättre! Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *